مهارت خودشناسی
مهارت خودشناسی
در مهارت خودشناسی که بیشتر باعث رسیدن به خیلی از مهارتهاست ، توجه به نقطه عطف روانشناختی پایه و اساس می باشد که این جسم و روح من منشا چه چیزهایی است.

در مهارت خودشناسی که بیشتر باعث رسیدن به خیلی از مهارتهاست ، توجه به نقطه عطف روانشناختی پایه و اساس می باشد که این جسم و روح من منشا چه چیزهایی است. خداوند متعال که مرا به این صورت آفریده است دنبال چه اهدافی بوده است . آیا تولد و رفع نیازهای فیزیولوژیکی و سپس مرگ می تواند تنها هدف باشد. اما در قدم اول مهارت خودشناسی نقاط قوت خود را دریابیم و پس از آن در جهت تعالی و کمال انسانی بکوشیم.
مهارت امروز در خودشناسی ، ثبت و آشنایی صفات و ویژگیهای بارز خود چه منفی چه مثبت است تا بتوانیم در از بین بردن صفات منفی کوشا باشیم و در تقویت ویژگیهای مثبت بیشتر تلاش کنیم .
در خودشناسی اولین قدم پس از ثبت ویژگیهای فردی ایجاد اعتماد به نفس می باشد .
ویژگیهایی که یک فرد با اعتماد به نفس بالا در خود دارد می تواند به قرار ذیل باشد :
هدفمند است _ استقلال در عمل دارد _ مسئولیت پذیر است _ پذیرای ناکامی هاست _ پذیرش دیگران _ دارای ریسک پذیری بالا هستند
جهت بالا بردن اعتماد به نفس خود حتما در طول روز با اهداف از قبل تعیین شده ، فعالیت روزانه را شروع کنیم از لحظه ای که سر از بالین برمیداریم تا لحظه ای که سر بر بالین می نهیم دنبال اهداف جزئی و کلی خود باشیم و در این راه با توجه به ویژگیهای ذکر شده در بالا ، رفتار خود را کنترل کنیم تا به مقصد نهایی برسیم . همیشه دنبال جواب سوال زیر باشیم که :
چگونه و با چه کارهایی به اعتماد به نفس بالایی می‌رسیم تا در راه کمال قدم برداریم تا به معنی شعر مولوی برسیم .

ز کجا آمده ام آمدنم بهر چه بود   /     به کجا میروم آخر ننمایی وطنم
(مولوی)

  • نویسنده : دکتر جواد ابراهیم پور خلیلی